Thursday, November 6, 2008

Движението "Zeitgeist"




Днес, мнозинството от населението на планетата Земя живее и действа в подчинение на нормативи и закони написани през остаряли времена, движени от не-етични подбуди, създадени и защитавани от "елита" на "съвременното" общество.


Всеки ден някой умира от глад, във война или като жертва на обстоятелства предизвикани от корумпираната система без да бъде осъзнат факта, че всичко това е избежно. Гледайки отстрани повечето от нас смятат тези неща за ежедневие.. те са - общоприети събития, следствия от зле водена политика, терористични актове пръкнали се в злите умове на неуловими престъпници и куп още оправдания изляти пред очите и ушите ни чрез масовата медия.



Главозамайващо е колко близо сме до състояние на тотална хипноза, колко истинска е заплахата да изживеем дните си вътре в "Матрицата" създадена да служи на шепа изкривени и алчни манипулатори.

Непростим е начина по който оставяме себе си и тези около нас да бъдат ръководени, експлоатирани, изцеждани и изхвърляни след като бъдем употребени. С всеки изминал ден започвам да се убеждавам, че невежеството в което сме родени и от което сме обгърнати - то е непростимо.

Тесногледство, тесногръдие, алчност, невежество, егоизъм, чревоугодничество, завист:

Всички те
- характеристики на модерния гражданин днес..

Всички те
- симптоми на една неизбежно самоунищожаваща и самоизяждаща се машина взимаща от бедните, даваща на заможните.

Всички те - вируси виреещи в едно общество свалено на колене, обковано с вериги и заслепено от ненужни забавления създадени с цел да забавят, спрат и убият развитието на неограничения ни интелектуален потенциал.

Горчивата истина е че не се ли събудим и не започнем ли да мислим скоро, нас и нашият дом - Земята - ни грози изтребление, разруха и.. един ден гибел. Твърде много слушахме каквото ни се казваше. Прекалихме с "вярата" си в изкуствено създадени религии, правителства, закони, икони, лидери и спасители.

Лесно е да Очакваш промяна, да се надяваш, че гласувайки през няколко години за поставени марионетки допринасяш своята част към благополучието си и това на твоите близки.. Лесно, но не Умно, Отговорно и Достатъчно.

http://www.zeitgeistmovie.com/

"Zeitgeist" и "Zeitgeist: Addendum" са само малки стъпки към свободата, два лъча светлина в тунела..

Дали и те не са пречупени през нечия призма?

..Не знам. Оставям това заключение на теб драги читателю. Единственото ясно нещо е че трябва да се хванем за ръце и заедно да се борим и търсим пътя към безусловната любов, безграничното усъвършенстване и свободата които заслужаваме.



Written by, Van-Yo

No comments: